rolf verbeek dirigent

‘Muziek is het grootste wonder dat er bestaat’

Rolf_Verbeek_portrait_2023-001**

‘Voor mij is muziek het grootste wonder dat er bestaat. Deze kracht, hoewel onzichtbaar, bezit alles wat niet meetbaar is. Het maakt mensen blij, leert ze luisteren, troost, ontspant, is spannend, eng, overweldigend, roept vragen op en leert interpreteren. Het is bij uitstek iets dat mensen verbindt, al is het maar de uitvoerder en toehoorder. Het geeft identiteit, kadert emoties en zet kracht bij aan welke andere kunstvorm dan ook. Mijn doel is het overbrengen van de liefde voor muziek, omdat ik geloof dat iedereen er net zo van kan genieten als ik doe.’

Sinds 2019 is Rolf Verbeek als vaste gast-dirigent verbonden aan Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest). Afgelopen seizoen kwamen 2 albums uit met dit gezelschap, Bruckner’s 6e symfonie in eigen bewerking en de cd Sehnsucht met als solist Barbara Hannigan.
Hannigan vervulde de afgelopen jaren de rol van mentor binnen het Equilibrium Young Artists programma waarin Rolf als assistent-dirigent fungeerde bij vele internationale orkesten, waaronder London Symphony Orchestra, Münchner Philharmoniker, Orchestre Philharmonique de Radio France en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Rolf is artistiek leider van Somer Kamerorkest en dirigeert met regelmaat vele orkesten zoals het Noord Nederlands Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Phion. Na in 2022 de Kersjesprijs te hebben gewonnen maakt hij in 2024 zijn debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, Brussels Philharmonic en Antwerp Symphony Orchestra.

Rolf Verbeek
Rolf_Verbeek_portrait_2023-001**

Rolf Verbeek 
info@rolfverbeek.com

Inschrijven nieuwsbrief

Met de mooiste barokmuziek, vindingrijke programmering en de grootste barok talenten geven Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam concerten die je niet snel zult vergeten.
Blijf op de hoogte van onze activiteiten met via de nieuwsbrief.