rolf verbeek dirigent

Ook als dirigent moet je nooit vergeten: we zijn allemaal mensen

Bekijk de agenda van Rolf Verbeek in deze maanden na corona en je ziet onmiddellijk: hier hebben we te maken met een drukbezet man. Steden als München, Kopenhagen, Antwerpen, Maastricht, Parijs en Amsterdam komen voorbij. Nizjni Novgorod, het vroegere Gorki in Rusland, is doorgestreept om de welbekende redenen.
Beroep: dirigent. Woonplaats: Groningen. “Het is en blijft de stad waar ik mij thuis voel.” We hebben afgesproken op een zonovergoten maartse dag op het terras van Merleyn, zijn café om de hoek in De Oosterpoort. “Groningen is natuurlijk niet centraal gelegen en in verband met mijn vele reizen zou ik over een andere standplaats na kunnen denken, maar daar peins ik voorlopig niet over. Ik ben geboren in Noord-Nederland en de mentaliteit hier ligt me, mijn vrienden wonen hier en de stad heeft in principe alles. Je zou het mijn oase van rust kunnen noemen.”

Share:

lees meer...

Slotfragment van het eerste deel van Bruckner’s 6e symfonie, live bij Podium Klassiek.

...

…Verbeek kent ‘zijn’ Bruckner, onmiskenbaar: een uitstekende uitvoering – uiteraard binnen de gegeven kamermuzikale context – en een opname die klinkt als een klok.

...

Voor het orkest staat de dirigent. De dirigent bepaalt hoe het orkest moet spelen. Harder, zachter, sneller, langzamer, meer koper, minder violen, etcetera. Maar onzichtbaar...

Rolf Verbeek 
info@rolfverbeek.com

Inschrijven nieuwsbrief

Met de mooiste barokmuziek, vindingrijke programmering en de grootste barok talenten geven Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam concerten die je niet snel zult vergeten.
Blijf op de hoogte van onze activiteiten met via de nieuwsbrief.